Karma-trips wordt de vakantietrend voor 2017.

Op de vakantiebeurs in Utrecht die ik op 10 januari jl. gisteren bezocht werden de trends voor komend jaar besproken. En volgens de kenners willen we meer en meer reizen met bezieling. Het aloude adagium van People Planet Profit wordt ingewisseld voor People Planet en Purpose. En Purpose staat voor bezieling, persoonlijke verrijking, soul-searching en wat kun je bijdrage aan de lokale economie. In vakjargon: de Karma-trips en de fixvakantie.
Ook op vakantie wil de reiziger zich ontwikkelen en invulling geven aan zijn/haar reis. De consument wil steeds minder toekijken maar actief meedoen: de karma-vakantie.
Meedoen en -werken op een biologische boerderij, slapen in een kerk en het overnachtingsgeld wordt gebruikt voor opknappen van de kerk. En zelfs de mogelijkheid van het sponsoren van een bruiloft in India en die dan als eregast bijwonen is een optie.
En in het verlengde hiervan wordt hobby steeds meer gekoppeld aan reizen. Je persoonlijke opknapbeurt tijdens je reces. De Fix-vakantie. Denk aan yogaweken, pelgrimsvakanties en stoere-mannen-vakanties.

Spiritwalks heeft een mooi aanbod in dit genre.
Een wandel/yoga vakantie in maart in Limburg en in juni een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.