Stiltewandelingen

Vroeg op en van de natuur zien ontwaken.  Elke eerste zondag van de maand organiseren wij een stiltewandeling. Terwijl de dag ontwaakt stappen wij de natuur in. Tijdens de wandeling laten we het lichaam op meer manieren ontwaken.
We starten vanaf een vaste locactie: de parkeerplaats tegenover camping Warnsborn in Arnhem.
De wandeling duurt anderhalf uur en begint om 7.30 uur.

 

Wil je meelopen dan wel opgeven van te voren.

Volgende Stiltewandeling: in oktober organiseren we weer een stiltewandeling.

De stiltewandeling gaat door bij minimaal zes deelnemers.

We krijgen telkens leuke reacties van deelnemers. Een kleine bloemlezing.

* Het was betoverend en ontroerend.

* Het leek wel alsof ik op vakantie was.

* Ik kreeg meer dan ik had verwacht.

* Je kent niemand maar er is toch verbondenheid.

 

Landgoed Warnsborn

De wandelroutes over de landgoederen Warnsborn, Hoge Erf, Vijverberg en Westerheide voeren door een bijzonder gevarieerd landschap. Naast loof- en naaldbossen passeer je heidevelden, landbouwgronden, sprengenbeken en vijvers.

Het landgoed bestaat uit oud parkbos met een sprengenbeek, afgewisseld met graslanden en waterpartijen. Hoog Erf vormt het voorterrein van Warnsborn. Het is een complex van glooiende landbouwgronden, in zes vakken verdeeld door in stervorm . Westerheide is zeer rustig. Een ontmoeting met reeën is dan ook zeker geen uitzondering. Dassen, vossen en boommarters komen hier ook voor, maar laten zich minder vaak zien. De Vijverberg ten slotte, is een aantrekkelijk wandelgebied met zijn sprengenbeek, vijvertjes en vele bruggetjes.

Tegenover camping Warnsborn ligt een vrij grote parkeerplaats. De eenvoudigste route is af te slaan bij restaurant Trix op de Schelmseweg.

Je komt dan op de Bakenbergseweg, deze weg rij je helemaal uit. Even oppassen in Schaarsbergen op de voorrangsweg aan de rechterzijde. Na dat kruispunt nog iets meer dan honderd meter en dan zie je aan je linkerhand de camping en aan de rechterzijde de parkeerplaats.

Wij staan ongeveer vanaf 7.15 op jullie te wachten.

 


 Data:


Bijdrage:

Leden van Wandelsport Gelderland: een strip van de wandelkaart.                                                                                                                                                                                                           Niet-leden: €10.-